úterý 5. srpna 2008

Fringe 1x01 preair

Na tenhle seriál bylo asi hodně lidí zvědavých a zřejmě se od něj hodně čekalo - stojí totiž za ním trojka J.J. Abrams, Alex Kurtzman & Roberto Orci.

Jenže očekávání je jedna věc a realita věc druhá. Fringe je standardní thriller o tajné agentce, která se snaží zachránit svou drahou polovičku napadenou něčím, co je zákeřné a své oběti rozežírá zvenku dovnitř (a co předtím sežralo pasažéry i posádku jednoho letadla). A k tomu potřebuje vyšinutého doktora a jeho ne až tak sociálně přizpůsobivého synka. Samozřejmě musí jít proti svému nadřízenému, který jí zpočátku hází klacky pod nohy, aby nakonec uznal její snahu, a samozřejmě se v pozadí objeví mocná multikorporace se záhadným majitelem zapletená do záhadného plánu s velkým 'P'.

Herecké výkony většiny jsou dobré (ale snad přeobsadí hlavní postavu, svým hereckým projevem mi přišla asi nejslabší, naproti tomu John Noble (Denethor v Pánovi prstenů
) byl jasně nejlepší), produkce standard, ale bohužel Fringe nepřináší něco převratného či originálního (narozdíl od Alias-u či Lost-u), je to takový ten klasický seriál, který člověku vypadne z hlavy přesně v okamžiku, kdy se dodívá.

3-/5

Žádné komentáře: