středa 16. července 2008

Dva kousky z BBC

Ani britská BBC nezahálí a přišla s dvěma novými seriálovými kousky...

Lab Rats

Zřejmě pokus o odpověď na IT Crowd. Odehrává se v univerzitní laboratoři, která se pronajímá (včetně jejich zaměstnanců, kteří jsou hlavními postavami) zájemcům za určitý obnos.

Pokus o napodobení IT Crowdu je cítit na každém kroku, navíc se snaží být ještě šílenější, absurdnější, ulítlejší a vůbec, ovšem dospělo to spíše do zdětinštění. Možná se to časem zlepší, uvidíme.
Pokud snesete nejen top britcomy tak můžete zkusit, ono to, co známe u nás, není zrovna typický britský humor ;-)

2/5


Bonekickers

Skupinka archeologů narazí na nějaký nález a začnou řešit, co se opravdu stalo. A přitom začnou šťourat i do ještě žijících lidí či organizací.

Netuším, jaký byl původní záměr, ale kombinace C.S.I. a vážně míněného Indy Jonese či spíše Relic Huntera (Lovci pokladů, s Tiou Carrere, šlo na N@VĚ) podle mě moc nefunguje. A to si člověk říkal, že když na tom dělal jeden ze spoluautorů Life on Mars, tak to prostě nemůže být nějak špatné.
Řemeslo produkční i herecké je odvedeno dobře. Co skřípe je žel scénář, který jednak dost často oznamuje něco už dávno zjevného (nebo vysvětluje naprosto triviální věci, čímž tak nějak uráží trochu znalejší diváky), druhak vážně míněná "Indy" část je spíše trapná než dramatická.
Uvidíme jak na tom budou další díly, ale moc šanci na zlepšení vzhledem k pochybnosti základní kostrukce tu moc nevidím.

2+/5 (ale nesmí se moc myslet)

Žádné komentáře: