pátek 10. srpna 2007

Chuck 1x01 vs. Reaper 1x01 (preair)

Tyto dva seriály, dostanou-li se do pravidelného vysílání, budou jistě navzájem srovnávány. Podobností je mezi nimi celkem dost.

Hlavním hrdinou je v obou případech looser pracující v obchoďáku. V obou případech má komického sidekicka, taky loosera. V obou případech je vnějšími silami (bývalý spolužák, resp. rodiče) postaven do pozice, o kterou rozhodně nestojí (tajné služby, resp. nadpřirozené mocnosti). A v obou případech samozřejmě svou novou roli nakonec přijme (nic jiného ani dělat nemůže, seriál přece nemůže skončit pilotem ;-) ), a před svým okolím (s vyjímkou spolubojovníku) samozřejmě musí vše utajit.

Rozdíl mezi Chuckem a Reaperem je však v podání. Chuck je akčnější, odlehčenější, víc "pop", líbivější, a i trošku jednodušší, je z něj cítit zaměření na náctileté publikum. Oproti tomu v Reaperovi je zainteresován Kevin Smith (ano, TEN Kevin Smith), který i pilotní díl osobně režíroval, a je to opravdu poznat - hláškování, silná ironie, absurdní situace, chybí jen Jay a Silent Bob. :-)

Osobně dávám větší šance na udržení se Chuckovi, IMO si publikum najde lépe. Reaper je trošku náročnější, ukecanější, vyžaduje větší nadhled.

Chuck: 3/5
Reaper: 4/5

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

chuck u me zatim po prvnich dilech vede ;)

Anonymní řekl(a)...

reaper je jeden z nejlepsich serialů vůbec! Videl jsem pouze 8 dilů ale proste nej. Hlavne ten Sock.

Anonymní řekl(a)...

naucil hodne